Miliony korun do bazénů v Karlovarském kraji

blank

Více než 40 let provozu má za sebou většina bazénů v Karlovarském kraji. Města do nich investují miliony korun ročně. Mezi nejstarší patří provozy v Chebu nebo Aši. Informoval o tom Deník. 

Bazén v Chebu je starý 45 let a mezi návštěvníky je oblíbený. K velké rekonstrukci došlo v roce 2015. „Kromě toho se provádí každoroční úpravy, například opravy strojního zařízení, broušení a natírání bazénové vany, nebo také opravy vodovodních potrubí a vzduchotechniky,“ podotkla mluvčí Městského úřadu Cheb Simona Liptáková. V minulosti se na západu Čech mluvilo o možné výstavbě městských lázní u zimního stadionu, ale lokalitu trápí vysoká hladina podzemní vody.

Čtyřicet let je v provozu bazén v Aši. Ten ročně navštíví 35 tisíc návštěvníků. Město jej posledních osm let průběžně modernizuje. „V roce 2009 byla opravena a zateplena střecha bazénu, na podzim roku 2012 byla osazena nová technologie úpravny bazénové vody. V roce 2013 byla rekonstruována sociální zařízení v části vyhrazené pro muže. V roce 2014 jsme nechali provést plánovanou rekonstrukci dámských sprch, sociálních zařízení a instalaci solárního systému na ohřev vody. Současně se uskutečnilo také již delší dobu plánované propojení venkovních a vnitřních bazénů,“ informoval mluvčí ašské radnice Milan Vrbata, která v roce 2017 dokončila rekonstrukci kotelny a vzduchotechniky za téměř pět milionů korun.

Pestrou nabídku vyžití najdou lidé také v sokolovském krytém bazénu, který je po opravě v provozu od ledna 2000. Majitelem a současně provozovatelem je městská organizace Sokolovská bytová. Areál návštěvníkům nabízí pětadvacetimetrový bazén s chrličem, dva whirlpooly, dva tobogany v délkách 93 a 23 metrů, dětský bazének s teplejší vodou vybavený vodními atrakcemi a skluzavkou či parní komory. Bazén v Sokolově je navštěvován také proto, že okolní města jako Kraslice nebo Chodov vlastní nemají.

Ilustrační foto 

Scroll to Top