Do rybníku Kohouťák se opět vrátí voda

blank

Rybník v Chodové Plané, u místních známý jako Kohouťák, sloužil zejména jako požární nádrž, která byla napájena podzemním potrubím z nedalekého Plánského potoka. Na infrastruktuře se podepsal zub času a dnes je potrubí propadlé a ucpané. Městys na Tachovsku rozhodl o celkové revitalizaci nádrže a vyhlíží brzké získání stavebního povolení. 

„Nejprve je nutné vybudovat nový přívod vody, povede stejnými místy a zdrojem vody pro rybník bude i nadále Plánský potok. Vodní nádrž odbahníme a vyčistíme, poté dojde k napuštění,“ sdělil Deníku místostarosta Chodové Plané Luboš Hlačík. Stavební práce by měly začít na jaře.

Podle Hlačíka při revitalizaci nedojde k pokácení stromů a neubude ani žádná další okolní zeleň. Naopak možná přibude schodiště do vody a dřevěné molo. Upuštěno bylo od obnovení zábradlí na hrázi. Vedení obce také počítá s tím, že na rybník v zimě zamíří bruslaři. Chodová Planá je v současnosti významným průmyslovým centrem Tachovska a turisticky atraktivním místem. Její správní území spadá částečně do chráněné krajinné oblasti Slavkovský les.

Foto, zdroj: Tachovský deník 

Scroll to Top