Unikátní myčka aut bude zásobována dešťovou vodou

blank

U bývalé Mototechny v brněnské části Lesná chce investor postavit komplex s obchody, kancelářemi a službami. Součástí by měla být i samoobslužná myčka doplňována dešťovou vodou. Informoval o tom portál brno.idnes.cz. 

Investor začal na konci loňského roku areál bývalé Mototechny bourat a následně jej chce přestavět na obchodně-administrativní komplex z prosklených budov v podobě hranolů. Hotovo by mělo být příští rok v dubnu. „Navržený objekt využívá celý půdorys původní stavby, ze které bude využit pouze suterén objektu. V tuto chvíli objekt staticky zajišťujeme, zpevňujeme jeho založení a odstraňujeme části nevyhovujícího obvodového pláště a nosné konstrukce. Stavební povolení je nyní v řízení – projektant zajišťuje vyjádření dotčených orgánů,“ uvedl jednatel společnosti Automedia Ladislav Smutný, jejíž většinový podíl odkoupila před dvěma lety investiční skupina Prosperita.

Před komplexem bude stát samoobslužná myčka aut používající dešťovou vodu. „Nádrž disponuje kapacitou 550 kubíků a při průměrných dešťových srážkách obvyklých pro lokalitu Lesné je předpoklad, že až 200 dní v roce by provoz myčky využíval právě dešťovou vodu. Samozřejmě to neznamená, že voda bude zdarma. Musí se chemicky upravit a také je třeba množství vody přesně měřit a platit stočné Brněnským vodárnám a kanalizacím. Nicméně, kdyby se takto dešťová voda nevyužívala, tak by volně odtékala do kanalizace,“ doplnil Smutný.

Vedení Brna-sever projekt vítá, ale z řad obyvatel zaznívají zejména na sociálních sítích i kritické hlasy. Někteří se s otevřením centra bojí hlavně zvýšeného dopravního ruchu v lokalitě. Jeden z místních například navrhuje výstavbu kruhového objezdu, který by dopravě ulevil.

Scroll to Top