Riziko na Chomutovsku: Ohře zamrzá a vylévá se. Povodně zatím nehrozí

blank

Vodohospodáři netrpělivě vyhlížejí oteplení. Ohře totiž v Klášterci nad Ohří zamrzá a místy se vylévá z koryta. Obavy z povodní zatím nejsou na místě. Nicméně obyvatelé byli varováni, aby odložili procházky kolem řeky.

V Klášterci nad Ohří mají lidé v živé paměti situaci z roku 2012, kdy se nahromadil led nad jezem a voda se rozlila do chatové oblasti u řeky. Vodohospodáři tehdy vyhlásili pátý povodňový stupeň a město doporučilo obyvatelům, aby si připravili evakuační zavazadla.

„Situace zatím není tak výrazná a zledovatění natolik masivní jako před šesti lety. O víkendu by se podle předpovědi mělo oteplit, a situace by se tak mohla zlepšit,“ informoval mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský. Podle něj patří k nejrizikovějším místům koryto řeky u města. Klidnější situace je u Litoměřic, kde se Ohře vlévá do Labe a poblíž Žatce.

Povodí Ohře musí u Klášterce řeku více hlídat a před časem zde vybudovalo prvky, které zabraňují vybřežení ledu. Podnik rovněž důrazně varuje před vstupem na zamrzlé části řeky.

Foto, zdroj: Chomutovský deník 

Scroll to Top