Rekonstrukce Tyršova koupaliště v Rakovníku začne až v září

blank

První etapa modernizace Tyršova koupaliště v Rakovníku měla začít v dubnu. Město však muselo zrušit zadávací řízení na veřejnou zakázku, protože v určené lhůtě neobdrželo ani jednu nabídku. První etapa oprav tak nakonec bude spuštěna o pět měsíců později. Informoval o tom Rakovnický deník.

Rakovník nechce riskovat, že by se nepodařilo první etapu dokončit před zahájením letní sezóny koupaliště, což by ohrožovalo jeho provoz. Během první etapy nechá město zpevnit břehy vodní plochy a vybudovat dřevěná plata pro přístup do vody.

„Za současné situace by bylo velmi riskantní nastavovat termín dokončení první etapy tak, aby byla stoprocentní jistota, že do zahájení sezóny bude přístupová cesta včetně mola schopna provozu,“ uvedl mluvčí rakovnické radnice Jiří Cafourek.

Na možné opoždění zahájení první etapy prací upozornil už v lednu starosta Pavel Jenšovský. „V případě, že se nepodaří uzavřít smlouvu o dílo, respektive nenabyde smlouva účinnosti do 5. dubna, bude realizována 1. etapa až po ukončení letní sezóny Tyršova koupaliště,“ řekl Jenšovský. Rada města vypsala nové výběrové řízení.

 

 

 

 

Scroll to Top