Další ročník vzdělávacího projektu Hledej pramen vody

blank

Základní školy z Ostravska se mohou hlásit do dalšího ročníku zábavného vzdělávacího programu Hledej pramen vody. Vyhlašují jej Ostravské vodárny a kanalizace a je určen dětem 4. a 5. tříd. Žáci budou postupně plnit úkoly, během kterých se dozví cenné informace o vodě. Soutěž vyvrcholí velkým červnovým finále na Slezskoostravském hradě.

„Projekt pořádáme u příležitosti Světového dne vody, který připadá na 22. 3. Nyní probíhá registrace týmů na stránkách www.hledejpramenvody.cz. Školáci vnímají, že se mluví o suchu a nedostatku vody ve světě. O vodě samotné toho ale často nevědí příliš mnoho. Netuší, odkud k nim voda přitéká a proč jsou její zásoby omezené. To všechno a ještě řadu dalších informací se při plnění úkolů zábavnou formou dozví,“ uvedla mluvčí společnosti Radka Vanková.

Školáci obdrží v první fázi šest úkolů. Ti, kteří je vyřeší nejlépe, se utkají ve finále. Tři nejúspěšnější třídy získají jednodenní výlet za krásami Moravskoslezského kraje. Všichni finalisté také obdrží věcné ceny.

Scroll to Top