Nebušice dostanou pět milionů na proměnu vodárny

blank

Pražský magistrát poskytne Nebušicím pět milionů korun. Díky příspěvku mohou přebudovat starou vodárnu na kulturní a spolkové centrum. Finanční pomoc již schválil magistrátní finanční výbor.

Areál vodárny se nachází poblíž kostela a historických zahrad v centru Nebušic v severozápadní části Prahy. Samotná budova je v havarijním stavu.

Vzhledem k tomu, že nebušická radnice nedisponuje jinými prostory, kde by mohlo kulturní a spolkové centrum vzniknout, rozhodla se pro komplexní proměnu bývalé vodárny. Hlavnímu městu budou Nebušice pět milionů korun vracet v pravidelných splátkách do roku 2028.

Praha nechala před čtyřmi roky v Nebušicích také opravit rybník, který byl založen po roce 1938 zřejmě jako zdroj vody pro případ požáru. V devadesátých letech byl odbahněn, ale k dalším úpravám již nedošlo. Do vlastnictví rybník Praha získala až v roce 2013 a zařadila jej do celopražského projektu Obnova a revitalizace pražských nádrží.Celková revitalizace přinesla zajištění provozní bezpečnosti a funkčnosti vodního díla, zpřírodnění nádrže a zvýšení její estetické a rekreační hodnoty.

Foto: Orco Property Group

Scroll to Top