Ministerstvo kultury: Libeňský most přes řeku Vltavu není kulturní památka

blank

Ministerstvo kultury vydalo rozhodnutí ve věci Libeňského mostu. Ten podle něj není kulturní památkou. Rozhodnutí není pravomocné. Informaci zveřejnil na Twitteru náměstek pražské primátorky Petr Dolínek.

„Ode dne doručení účastníkům poběží patnáctidenní zákonná lhůta pro podání opravných prostředků; znamená to tedy, že v tento okamžik rozhodnutí ministerstva kultury zatím není pravomocné,” sdělila mluvčí resortu Simona Cigánková.

Stanovisko vítá primátorka Adriana Krnáčová. „Potvrdilo se, že nebýt aktivismu některých spolků, ale bohužel i koaličních zastupitelů, mohl být Libeňský most už dávno opravený,“ uvedla. Preferuje variantu stavby nového mostu.

Město má v současnosti více variant, jak s objektem naložit. Ve hře je i jeho zbourání. Most musel být před časem uzavřen pro veškerou dopravu kvůli havarijnímu stavu.

Od 25. ledna funguje mezi pražskými Holešovicemi a Karlínem přívoz P7, který supluje hromadnou dopravu na Libeňském mostu. Ten mohou v současnosti využívat pouze chodci nebo cyklisté.

Libeňský most se stal předmětem mnoha sporů. Vedení města sklidilo za svůj přístup kritiku. Podle starostů Prahy 7 a 8 měl být dávno opraven. V podobném duchu se na sociálních sítích vyjádřila řada opozičních zastupitelů.

Scroll to Top