Další majetkové spory o vodovodní potrubí při opravě silnice v Jihlavě

blank

Kraj Vysočina a Jihlava společně za čtyřicet milionů korun opraví problematickou silnici ve městě, jenže inženýrské sítě pod ní budou muset zůstat v původním stavu. V pondělí 5. února o tom rozhodli zastupitelé. Pod silnicí se totiž nachází desítky let staré vodovodní potrubí, které nepatří Jihlavě, ale Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko, který majetek doposud městu nevydal a nemá to ani v plánu. Zastupitelé jednání svazu odsoudili.

Svaz vodovodů a kanalizací Jihlavsko brání podle jihlavského zastupitele Daniela Mayera městu v užívání majetku. Zastupitelé se dohodli, že silnici opraví a jsou připraveni případné škody na nově opravené silnici vymáhat v dalších soudních sporech po svazu, který podle nich absurdní situaci zavinil.

Obdobných situací v Jihlavě přibývá. Problém se týká i developerů, kteří by chtěli budovat nové lokality pro bydlení nebo pro průmysl.  Spor o vlastnictví vodovodní a kanalizační infrastruktury ve městě mezi Jihlavou a Svazem vodovodů a kanalizací Jihlavsko trvá několik let.

 

Scroll to Top