Povodí Odry opět veřejnosti zpřístupní několik přehrad

blank

Při příležitosti Světového dne vody letos vodohospodáři v povodí Odry otevřou už tradičně několik významných přehrad. Mnoho cenných informací se tak v sobotu 24. března veřejnost může dozvědět na vodních dílech Slezská Harta, Kružberk a Morávka, ale také na vodohospodářském dispečinku a vodohospodářských laboratořích podniku Povodí Odry v Ostravě na ulici Varenská č. 49. Na vodních dílech Šance a Žermanice probíhají stavební práce, pohyb návštěvníků po staveništi není bezpečný a ani zatím možný.

„Těšíme se na aspoň takový zájem, jaký byl v roce 2017, kdy pěkné počasí přilákalo 5300 návštěvníků, kteří si v rámci rodinného výletu prohlédli naše přehrady v Beskydech i Jeseníkách. Také letos budou naši pracovníci provádět zájemce přehradními štolami či odpovídat na nejrůznější dotazy. Neméně zajímavá může být návštěva vodohospodářského dispečinku a laboratoří v Ostravě. Pro děti máme připravenu zajímavou brožůrku malé vodnické školy, která jim hravou formou přiblíží vodu v přírodě,“ uvedl generální ředitel státního podniku Povodí Odry Jiří Pagáč.

Zájemci mohou také získat 35% slevu na 1 rozbor vody ze studny, bazénu nebo domovní čistírny odpadních vod, určený pro nekomerční účely. K tomu jim pouze stačí navštívit vodohospodářské laboratoře nebo si vytisknout kupón, který bude ke stažení na internetových stránkách Povodí Odry od 15. do 31. března 2018.

 

Scroll to Top