Nemohoucí dostanou v Praze při havárii vodovodu sáčky s pitnou vodou až ...

blank

Do projektu Balená voda se mohou přihlásit lidé z Prahy 2, 3, 6, 13, 15, 16 a od ledna také lidé z Prahy 14. Podmínkou je, že musí vlastnit průkaz dokládající tělesný handicap. Stačí jen vyplnit formulář, který si mohou lidé stáhnout například na portálu pvk.cz a společnosti jej vyplněný zaslat.

„Když dojde k havárii, vyzvou vodárny přes SMS zprávu zaregistrované uživatele v dotčené lokalitě, aby se ozvali do jedné hodiny na uvedené telefonní číslo, pokud mají o donášku vody zájem. Pracovníci vodáren či Českého červeného kříže pak sáčky s vodou přinesou až do bytu,“ vysvětlil Pražský deník.

Sáčky plní vodou vodohospodáři v úpravně v Káraném. „Ve zkušebním provozu balicí linky jsme odzkoušeli několik druhů fólií i různé velikosti sáčků. Na základě průzkumu mezi uživateli jsme se rozhodli balit vodu do dvoulitrových plastových vaků,“ vysvětlil před časem mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

Všechny sáčky jsou označeny dobou trvanlivosti. Ta je v současnosti zhruba dva měsíce. Kvalitu vody průběžně kontroluje laboratoř. Zatím se do projektu z 22 největších městských částí zapojila zhruba třetina.

Scroll to Top