Povodí Moravy otevřelo v Uherském Hradišti novou budovu laboratoří

blank

Za rok zvládne laboratoř provést desítky tisíc analýz vzorků vod z moravských řek a vodních nádrží. Stavba začala v prosinci 2016 a cena za výstavbu budovy společně s vybavením laboratorních a kancelářských prostor přišla na 11,5 miliónu korun. Přístroje a zařízení byly přesunuty z původních laboratoří. Ještě před zahájením činnosti musela laboratoř projít akreditací nových prostor.

„Prostory starých laboratoří již přestávaly stačit náročným požadavkům, které musí podobně specializovaná pracoviště plnit. Již v roce 2015 jsme proto nechali vypracovat projektovou dokumentaci, abychom mohli zaměstnancům co nejdřív poskytnout nové pracoviště,“ uvedl šéf Povodí Moravy Václav Gargulák.

V roce 2017 provedlo Povodí Moravy na pracovišti v Uherském Hradišti 2144 vzorků různých typů vod a pevných matric, což představuje 30 989 analýz a stanovení.

Laboratoř také dohlíží na kvalitu povrchové i podzemní vody na celém středním toku řeky Moravy a monitoruje stav pitné i koupací vody pro obyvatele Zlínského kraje i jižní Moravy.

 

Scroll to Top