Pražská vodohospodářská společnost dá v roce 2018 na opravy vodovodů a kanalizací ...

blank

Městská PVS, která spravuje pražskou vodohospodářskou síť, proinvestovala k listopadu 2017 2,23 miliardy korun a do konce roku by to mělo být 2,271 miliardy. Zatím je částka známá za první tři čtvrtletí. Podle pražské radní Jany Plamínkové se jedná o rekordní částku.

V současnosti Praha například dokončuje kanalizační sběrač do Běchovic, po jehož dostavbě bude zrušena místní zastaralá čistírna odpadních vod. Stejně tak chce podle Plamínkové Praha realizovat sběrač do Třebonic, kde ještě stále není kanalizace. Problém je údajně v některých majitelích pozemků. Další sběrač má pro změnu vést do Uhříněvsi.

Metropole plánuje podle střednědobého investičního plánu ze září 2017 mezi lety 2018 a 2022 investovat do vodohospodářské infrastruktury celkem 17,72 miliardy Kč.

Pražská vodohospodářská společnost je stoprocentně vlastněna Prahou a stará se o vodohospodářskou infrastrukturu. Samotnou distribuci vody pak mají na starost Pražské vodovody a kanalizace spadající do francouzského koncernu Veolia. PVS jim vodohospodářskou infrastrukturu pronajímá.

 

Scroll to Top