Nové číslo časopisu Sovak

blank

Na obálce čísla letošního prvního čísla časopisu Sovak je zachycena Úpravna vody Klečůvka. V rozhovoru s předsedou představenstva společnosti Vodovody a kanalizace Zlín Svatoplukem Březíkem se mimo jiné dozvíte o rekonstrukci úpravny vody v Tlumačově, plánovaných investicích do obnovy vodohospodářské infrastruktury, či o rekonstrukci přivaděče z Brumova-Bylnice do Valašských Klobouk. Podrobněji se rekonstrukci úpravny vody v Tlumačově, která započala v červenci roku 2017 a jejíž dokončení se očekává v polovině roku letošního, věnuje samostatný článek od Aleny Satinové z MORAVSKÉ VODÁRENSKÉ.

Reportáž ze semináře Materiálová transformace čistírenských kalů, který uspořádala dne 23. listopadu v České Skalici společnost AGRO CS  ve spolupráci s Českou asociací pro pyrolýzu a zplyňování (CPGA) a Centrem kompetence Smart Region´s pod záštitou SOVAK ČR, připravil Filip Wanner ze SOVAK ČR. Již potřetí se Vladimír Havlík věnuje proudění homogenních nenewtonských suspenzí.

Závěrečný díl se zaměřil na turbulentní režim proudění. O aktuální problematice mikroplastů v pitné vodě se čtenáři mohou více dozvědět v textu od Aleny Trančíkové z Bratislavské vodárenské spoločnosti.  Stanovisko k této problematice zaujal i SOVAK ČR a také Státní zdravotní ústav – Národní referenční centrum pro pitnou vodu.

V čísle naleznete i článek věnující se posouzení srážkových dat z mikrovlnných spojů v městském povodí pomocí analýzy nejistot hydrologického modelu, pravidelnou rubriku Z regionů a také další díl volného seriálu o komunikaci vodárenských společností, který tentokrát představuje Severočeské vodovody a kanalizace.

Co vše nové číslo časopisu Sovak přináší, můžete zjistit z jeho Obsahu. 

Ilustrační foto 

Zdroj: SOVAK ČR

Scroll to Top