Soudní líčení o provozování zlínských vodáren neproběhne ani v lednu

blank

Soudní řízení, na jehož konci by mělo být jasné, jestli společnost Moravská vodárenská provozuje zlínský VaK oprávněně, bylo opět odročeno. Místo 18. a 19. ledna bylo úvodní hlavní líčení přesunuto na polovinu března.

První hlavní líčení se mělo konat už v září, jenže trvalo jen pár minut. Zástupci Moravské vodárenské předložili soudu krátce před jednáním nový, zhruba stostránkový důkazní materiál a požadovali, aby celý případ řešil rozhodčí soud.

Tuto možnost soudce vyloučil a právníci vodárenské společnosti se odvolali ke Krajskému soudu v Brně. Ten sice odvolání zamítl, proti tomu se ještě mohou právníci odvolat k brněnskému Nejvyššímu soudu. V listopadu pak bylo hlavní líčení přesunuto z důvodu operačního zákroku právní zástupkyně Otrokovic.

Autory žaloby na Moravskou vodárenskou jsou dva akcionáři zlínských vodáren, města Otrokovice a Fryšták. Argumentují tím, že Moravská vodárenská infrastrukturu provozuje neoprávněně a čerpá značné zisky.

V prosinci dosluhující ministr zemědělství Marian Jurečka zastavil řízení, které by mohlo vést k odebrání provozní licence Moravské vodárenské. „Bylo zjištěno, že není dán důvod pro zahájení řízení z moci úřední ve věci zrušení povolení k provozování vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu,“ odůvodnila Jurečkovo rozhodnutí mluvčí resortu Markéta Ježková. Soudní líčení bude pokračovat.

Scroll to Top