Duchcov vyhrál soud o vodu se společností Coal Services

blank

Město Duchcov u krajského soudu v Ústí nad Labem vyhrálo spor o vlastnictví přivaděče z Obřího pramene v Lahošti. Do městského letního koupaliště nebo rybniční soustavy tak bude moct čerpat dále. Společnost Coal Services zvažuje dovolání k Nejvyššímu soudu.

Spor se vyostřil na jaře 2016, kdy společnost oslovila město s nabídkou, jestli si nechce vodovod odkoupit, nebo vzít do nájmu. Podle Teplického deníku Duchcov argumentoval s tím, že přivaděč již ve vlastnictví města je a nebude kupovat něco, co mu několik let patří.

„Výsledek krajského soudu nás těší. Vzhledem k tomu, že jsme uspěli už dříve u okresního soudu a také s návrhem na předběžné opatření, tak nás rozhodnutí nepřekvapilo,“ komentoval rozhodnutí soudu starosta Duchcova Zbyněk Šimbera.

Společnost Coal Services je však jiného mínění. „Spor o vlastnictví přivaděče vody z Obřího pramene má své kořeny už v roce 1994, kdy tehdejší Mostecká uhelná realizovala jeho stavbu za účelem náhrady důlních škod. Ačkoli předání stavby městu Duchcov v uvedeném roce proběhlo, k jednoznačnému právnímu dořešení vlastnických vztahů už bohužel nedošlo,“ řekla mluvčí skupiny Sev.en Gabriela Sáričková Benešová, do které Coal Services patří. Společnost ještě zvažuje dovolání k Nejvyššímu soudu. 

Zdroj: Teplický deník 

Scroll to Top