Oprava Hlávkova mostu nad Vltavou začne v roce 2020

blank

V současnosti Praha buduje nový kolektor, který bude dokončen v říjnu. Jeho úspěšné dobudování je klíčové pro zahájení plánované opravy Hlávkova mostu, který je v nevyhovujícím technickém stavu. Informovala o tom pražská radní pro infrastrukturu Jana Plamínková.

Šachty pro inženýrské sítě vedou samotným mostem. Jejich stavba začala pod Vltavou v září 2016 a loni v únoru byla zahájena ražba samotného tunelu. Délka nového kolektoru je zhruba 413 metrů a Praha původně náklady na akci vyčíslila na 460 milionů korun. Vzhledem k tvrdší povaze hornin na pravém břehu Vltavy se dá podle Plamínkové předpokládat mírné navýšení částky.

„Přesun inženýrských sítí do nového kolektoru je nezbytný pro nutnou rekonstrukci mostu. Její začátek však nebude přímo navazovat, protože se při přípravě projektu objevila zdržení související s nutností dodatečných stavebně-historických průzkumů, které požadují památkáři. Město tak zřejmě vybere dodavatele stavby až příští rok a začátek prací je plánován nejdříve začátkem roku 2020,“ uvedl portál prazskypatriot.cz.

Stejně jako nedaleký Libeňský most je Hlávkův most v technicky nevyhovujícím stavu. V případě Libeňského mostu Praha se čeká na rozhodnutí ministerstva kultury ohledně jeho památkové ochrany.

Scroll to Top