Kde se ke konci roku vykoupat v Praze? Bazény jsou pravidelně kontrolována

blank

V každém bazénu jsou parametry vody jiné v závislosti na počtu návštěvníků, jejich osobní hygieně nebo dávkování dezinfekce. Deník Metro se zaměřil na to, kde se dnes lze vykoupat v hlavním městě.

„Zcela zásadní je důsledná očista návštěvníků před vstupem do bazénu. Především osprchování se bez plavek za použití mýdla nebo sprchového gelu. Ozon, kromě toho, že přímo likviduje patogenní mikroorganismy, oxiduje organické látky vnesené do vody návštěvníky, a brání tak vzniku nežádoucích vedlejších produktů chlorové dezinfekce,“ uvedl ředitel Hygienické stanice hlavního města Prahy Jan Jarolímek. Ozonizaci používají třeba v SK Motorletu Radlice nebo Aquapalace Praha.

Například v Hloubětíně používají pro udržení kvality vody čištění pískovými, vzduchovými a chemickými filtry a přírodní mořskou sůl přidávají pomocí australské technologie.

Jednotlivé provozy nechávají měřit kvalitu vody i častěji, než jim předepisuje vyhláška. „Pro takzvané koupelové bazény, kde je teplota vody nad 28 stupňů, platí přísnější pravidla pro četnost sledování mikrobiologických ukazatelů než pro plavecké bazény s nižší teplotou vody,“ vysvětlil Jarolímek.

Dvakrát až třikrát denně kontrolují vodu v bazénu na Výstavišti v Holešovicích nebo zmiňovaných Radlicích. V Aquacentru Šutka pak dokonce čtyřikrát a v hotelu Olšanka pětkrát denně. „Zkrácené měření podle vyhlášky probíhá minimálně každé čtyři hodiny a jedenkrát za týden probíhá měření včetně mikrobiologie. Dozor nad vodou se udržuje 24 hodin denně,“ doplnil Tomáš Dufek z Aquapalace Praha.

Jednotlivé provozy a otvírací doba (Deník Metro) 

Axa otevře návštěvníkům bazén i saunu ode dneška do pátku vždy od 7 do 9 a od 12 do 22 hodin. O víkendu od 9 do 21 hodin. V neděli jen do 18 a na Nový rok tu můžete být od 10 do 21 hodin.

Palác YMCA je otevřen od středy do pátku vždy od 6 do 22 hodin, jen v pátek končí o­ hodinu dříve. Bazén se uzavírá na hodinové lekce aquaerobiku, ve středu od 12.10, ve čtvrtek od 18.30 a­ v pátek od 17 hodin.

Hotel Olšanka se na Silvestra otevře od 8 do 18 hodin. Na Nový rok se tu bude plavat od 12 do 20 hodin. Jinak mají mezi svátky otevřeno od 6 do 22 hodin.

Plavecký stadion v Podolí má otevřeno denně od 6 do 21.45 hodin, zavřeno mají na Silvestra a na Nový rok.

SK Motorlet Radlice se veřejnosti otevře dnes a zítra od 6 ­do 21.30 hodin, v pátek od 10 do 21 hodin, v sobotu se bazén zavírá o hodinu dříve. V prosinci a lednu nabízí zvýhodněnou vánoční permanentku na 20 vstupů do bazénu a pět vstupů k tomu zdarma a s prodlouženou platností po celý rok 2018. Jako poděkování dostávají klienti i láhev bílého či červeného vína.

Aquadream na Barrandově je otevřen ode dneška do soboty vždy od 8 do 22 hodin, na Silvestra zavře už v 16 hodin a ­na Nový rok tu můžete plavat od 10 do 22 hodin.

Bazén Homolka se veřejnosti otevírá ode dneška do pátku vždy od 7 do 21 hodin, v sobotu od 10 do 20 hodin a­v neděli do 14 hodin.

Aquacentrum Šutka má o vánočních prázdninách prodlouženou otevírací dobu. Ve všední dny je bazén otevřen od 6 do 22 hodin, akvapark a­ wellness se otevírají v 10 hodin. Wellness končí o­ hodinu dříve. Areál se 29. prosince zapojuje do Týdne sportu zdarma, umožní všem návštěvníkům vstup na první hodinu a ­tři čtvrtě zdarma.

Infinit ve Vysočanech má otevřeno ode dneška do pátku od 7 do 23 hodin, o víkendu od 8 do 23, ale v neděli jen do 20 hodin. Na Nový rok si tu zaplavete od 12 do 23 hodin.

Bazén Hostivař je dnes veřejnosti otevřen od 18 do 21.30 hodin, v pátek od 18 do 21 hodin, v sobotu od 9 do 11.45 a­ od 13 a do 18 hodin.

Bazén Jedenáctka má ode dneška do pátku otevřeno od 6.30 do 21 hodin, v sobotu pak od 8 do 21 hodin.

V Aquapalace Praha můžete oslavit Silvestra a Nový rok slavnostním přípitkem v 15 hodin. Vodní a saunový svět bude v sobotu otevřen od 9­ do 17 hodin. Ode dneška do soboty mají otevřen vodní a ­saunový svět od 9 do 22 hodin. Na Nový rok pak od 13 do 22 hodin, sauny o hodinu déle.

Foto: Infinit.cz 

 

Scroll to Top