V Ludvíkovicích vytéká na silnici voda, nehodu provází spory

blank

Mimořádně opatrní by měli být řidiči cestující z Děčína na Liberec přes Ludvíkovice. Tam totiž na křižovatce hlavní silnice a další vedoucí do sousední obce vytéká voda, která může namrznout a způsobit komplikace. Ludvíkovice se přou se silničáři o to, kdo situaci zavinil.

Ředitelství silnic a dálnic nechalo před časem provizorně opravit díru v úseku křižovatky, kde hlavní tah protíná obec. Větší rekonstrukci plánovalo ředitelství na příští rok. Dále obec kontaktovalo kvůli domnělé havárii na vodovodním řadu. V případě problémů s inženýrskými sítěmi je povinna zasáhnout obec. „Situaci jsme prověřili a žádnou havárii na vodovodu jsme nenašli. V místě vyboulení navíc ani žádná síť ve vlastnictví obce nevede,“ vysvětlil starosta Ludvíkovic Jiří Šturma.

Ten vidí pomyslný kámen úrazu jinde. „Za vývěrem je dešťová kanalizace v silnici, která je poškozená. Voda z tajícího sněhu se nahromadila v potrubí, odkud nemůže kvůli jeho neprůchodnosti odtékat. A tak si hledá cestu,“ uvedl Šturma. V současnosti není jasné, kdo kanalizaci opraví.

Severočeské vodovody a kanalizace sdělily, že o poruchu na vodovodním řadu nejde. ŘSD trvá na problému v inženýrských sítích, což Ludvíkovice odmítají a opravu kanalizace, která jí nepatří, nechtějí platit. Silničáři se rozhodli cestu rozkopat a zjistit, co stojí za problémy vyvěrající vody.

„Nejpravděpodobnější příčinou propadu vozovky je porucha inženýrských sítí v místě propadu. Obec se pokouší zprostit odpovědnosti za správu podzemní inženýrské sítě, která je v jejím vlastnictví,“ napsal starostovi Ludvíkovic ředitel ŘSD Správy v Chomutově Martin Vidimský.

Foto, zdroj: Děčínský deník 

Scroll to Top