Bazén v blanenských lázních dostane příští rok nové dno

blank

Současná devadesáticentimetrová hloubka bazénu v lázních v Blansku je podle vedoucí plaveckého oddílu Dagmar Kuncová naprosto nevyhovující. „Při otočkách si dospělí a dorostenci sáhnou na dno nebo si okopou kolena. Kurzy pro dospělé ani nepořádáme,“ uvedla Kuncová. Lázně veřejnosti slouží čtyřicet let a jsou opotřebované.

Po porušení jednoho ze čtyř pístů drží posuvné dno ocelové prvky. Po zpevnění povolil provoz statik. Betonové dno váží zhruba 130 tun a nové nerezové bude mít hmotnost pouhých 7 tun. Blansko na výměnu vyčlenilo z městského rozpočtu sedm milionů korun. Částka na komplexní modernizaci areálu bude vyšší. Podle jednatele Služeb Blansko Jiřího Charváta je třeba brzy řešit i stav odpadů nebo rozvodů vody.

Během příštího roku Blansko splatí dluh za akvapark a rozhodne o dalším úvěru na obnovu krytého bazénu.

Obyvatelé regionu se musí připravit na tříprocentní zdražení vody. Podle ceníku Svazku vodovodů a kanalizací měst a obcí okresu Blansko lidé zaplatí od ledna nově za kubický metr vody 96,81 koruny. Vodné se zdraží o korunu a čtyřicet haléřů. Stočné bude dražší o korunu a čtyřicet dva haléřů. 

Zdroj: Deník

Foto: Služby Blansko 

Scroll to Top