Trosky zřícené lávky vytahují z Vltavy i tanky

blank

Ve čtvrtek 14. prosince dorazily do Prahy dva vyprošťovací tanky, aby z Vltavy vytáhly trosky zřícené lávky. Těžké stroje do hlavního města dopravili hasiči ze Zbiroha a Hlučína na speciálních přívěsech. Operace nabrala mírné zpoždění a vyprošťování začne ve tři hodiny odpoledne.

Pražský magistrát chce v místě zřícené lávky v Troji postavit přívoz. Vedení města již dočasně odvolalo šéfa mostařů Technické správy komunikací Jana Zemánka. Zatím není jasné, kdo jej ve funkci nahradí. Zemánek bude součinný při vyšetřování.

V plném proudu je demontáž lávky od minulého týdne, kdy dělníci nejprve rozřezali betonové trosky na Císařském ostrově a dále se přesunuli na trojskou stranu. Doposud se nezjistilo, proč se stavba zřítila.

Praha také vyzvala TSK, aby prověřila interní předpisy a postupy vztahující se k mostům. Prošetřování už zahájila kromě policie i samotná technická správa, která zkontroluje dokumenty od roku 1975, kdy se začalo o výstavbě uvažovat. Při neštěstí se zranili čtyři lidé, z toho dva vážně.

Scroll to Top