Vodovody a kanalizace Chrudim budou v roce 2018 investovat 50 milionů

blank

V roce 2018 chtějí VaK Chrudim realizovat 31 větších investičních akcí s hodnotou nad 500 tisíc korun. Dále společnost plánuje zhruba dvacet dalších akcí s náklady od 50 do 400 tisíc korun. Jedná se zejména o modernizace vodovodů a kanalizací, opravy oken, osvětlení nebo odvětrávání vybraných objektů.

K nejvýznamnějším projektům pro rok 2018 bude patřit rekonstrukce vodovodu v obci Skála a Podlažicích, modernizace provozní linky čistírny odpadních vod v Heřmanově Městci nebo opravy v úpravnách vody Monaco nebo Seč.

„Plán jsme tvořili tak, aby byly rovnoměrně pokryty potřeby rekonstrukce a obnovy vodárenské infrastruktury v majetku VaK Chrudim ve všech regionech jeho působení. Současně je nezbytné zdůraznit, že na investice sice zatím počítáme s částkou přes 50 milionů korun, ale v průběhu roku jsme připraveni investiční rozpočet posílit v návaznosti na další potřeby společnosti nebo investice plánované v dalších obcích a městech,“ vysvětlil místopředseda představenstva Miroslav Krčil.

Letos dokončily vodárny jednu z nejvýznamnějších akcí ve své historii. Rekonstrukce technologické části čistírny odpadních vod v Hlinsku byla zahájena již před sedmi lety. Práce byly rozdělené do tří etap a náklady na opravy se vyšplhaly na 65 milionů korun.

Ilustrační foto 

Scroll to Top