Golčův Jeníkov bojuje s nedostatkem pitné vody

blank

Druhým rokem řeší Golčův Jeníkov na Havlíčkobrodsku problémy s pitnou vodou. Té je v místních studnách málo a často bývá nekvalitní, obsahuje železité příměsi a páchne. Do několika místních částí muselo město nechat v létě i na podzim vodu dovážet.

„Vodovod bylo třeba dovést do místních částí Kobylí Hlava, Vrtěšice, Sirákovice, Stupárovice a Římovice – Budka. Do Kobylí Hlavy byla voda dovedena vloni na podzim. Jednalo se o položení 2 878 metrů vodovodního řadu za 2, 74 milionu korun. Na tuto akci jsme získali dotaci padesát procent od Kraje Vysočina,“ informoval starosta Vlastimil Marušák.

Letos Golčův Jeníkov dokončil stavbu vodovodu do částí Vrtěšice a Sirákovice. V současnosti město usiluje o kolaudaci, která by měla proběhnout ještě do konce tohoto roku.

Golčův Jeníkov v roce 2017 také získal dotaci na tři další významné akce. Vodovod a kanalizaci pro Stupárovice a vodovod pro Řípromovice a Budku. Prostředky na tyto projekty město obdrželo od Státního fondu životního prostředí ČR a Evropské unie. Finálním příjemcem dotací však bude společnost Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod.

Zdroj: Havlíčkobrodský deník 

Scroll to Top