Rodina v Koryčanech musela opustit podmáčený dům kvůli závadě ve vodovodní síti

blank

Do svízelné situace se dostala rodina z Koryčan na Kroměřížsku. Musela opustit svůj dům v Masarykově ulici. Budova je totiž podmáčená, s mnoha prasklinami a statický stav neumožňuje další obývání. Podle odborníků je na vině závada na hlavním řadu vodovodní sítě.

Situaci už řeší společnost Vodovody a kanalizace Hodonín. „Ještě má přijít majitelka domu, který bude muset být stržený, což včera řešil statik. Také přijde původní majitel domu a bratr lidí, kteří bydlí ve vedlejším domě. Jeho situace je také špatná, protože domy mají společnou štítovou zeď. VaK zajišťuje specializovanou firmu, která má vše zabezpečit tak, aby se rodina mohla do domu vůbec dostat, vystěhovat nábytek a podobně,“ informoval Deník místostarosta Koryčan Lubomír Daníček.

Podle něj se musí přes pojišťovnu vyřešit i vedlejší dům, který není trvale obydlený a má také poruchy. „Pravděpodobně budou strženy oba dva, ale závisí to na jednání statika, pojišťovny, Vodovodů a kanalizací Hodonín a banky kvůli hypotéce,“ přiblížil místostarosta. V zájmu radnice je především zajistit prostor kolem domu.

Koryčany rodině pomůžou. „Poskytneme rodině pomoc s přestěhováním do náhradního domu, který má město k dispozici s tím, že to celé smluvně proběhne přes VaK, který to bude zajišťovat a přes pojišťovnu.“ Na společnosti VaK pak bude finální vyrovnání a kompenzace postižené rodině.

Zdroj, foto: Kroměřížský deník 

Scroll to Top