Za poškozené vodoměry zaplatili zákazníci Středočeských vodáren více než čtvrt milionu korun

blank

Od listopadu 2016 do července 2017 bylo nahlášeno hned 102 poškozených vodoměrů u zákazníků SVAS, jejichž výměna stála přes 280 tisíc korun. Vodárny na riziko podcenění zabezpečení přístrojů před mrazem opakovaně upozorňují. Informovala o tom mluvčí společnosti Lenka Kozlová.

 „I když pravidelně informujeme všechny naše zákazníky, aby si před zimní sezónou zajistili vodoměry proti poškození mrazem. Vždy se najdou jedinci, co nedbají na ochranu vodoměrů a zbytečně tak mají náklady spojené s jeho výměnou. Počet poškozených vodoměrů ukazuje, že zákazníci byli ovlivněni příznivými podmínkami posledních zim a zapomněli na prevenci. Vždyť jenom od začátku roku zákazníci zaplatili více než 270 tis. Kč jen za poškozené vodoměry,“ řekl provozní ředitel a zástupce generálního ředitele SVAS Pavel Pobříslo.

K 21 případům poškozených vodoměrů mrazem došlo také v období od května do srpna. Jednalo se především o vlastníky rekreačních objektů, kteří používají vodu z vodovodu jako náhradní zdroj a v prázdninových měsících zahájili přípravu letošní sezony.

Scroll to Top