Dražší voda na Tachovsku

blank

Zástupci členů Vodohospodářského sdružení obcí západních Čech schválili nové sazby vodného a stočného. Sdělila to mluvčí společnosti Vodakva Věra Štafflová.

Na území členských obcí se cena za metr krychlový zvýší na 69,35 korun, což znamená oproti loňsku tříkorunové navýšení. „I po tomto navýšení zůstává naše cena pod úrovní vodného a stočného v okolních regionech,“ uvedl předseda vodohospodářského sdružení Josef Hora.

Naopak beze změn zůstává poplatek za nejmenší a nejčastěji používaný vodoměr. Ten je 1980 korun. Za ostatní vodoměry se však paušální poplatky mírně zvýší. Podle Štafflové zaplatí průměrný spotřebitel za roční spotřebu vody v obcích a městech vodohospodářského sdružení zhruba o 90 korun více než letos.

„Ke zvýšení cen nás z velké části nutí situace na pracovním trhu a neustálý tlak na růst platů. Abychom si udrželi dostatek pracovníků a zajistili služby na požadované úrovni, musíme mzdy zvýšit na úroveň srovnatelnou v regionu,“ vysvětlil ředitel společnosti Vodakva Antonín Jágl.

Scroll to Top