Vodárenská společnost odpojila kvůli dluhům majitelky dům od vody

blank

Rázně se rozhodly řešit platební nekázeň majitelky jednoho z domů v Tachově tamější vodárny. V domě odpojily vodu. Tu dostanou nájemníci k dispozici, až urovná situaci majitelka objektu, která dluží za několik měsíců odběrů pitné vody pro obyvatele. Lidé poukazují na to, že v domě žijí děti i postižená osoba. Podstatou celého problému je skutečnost, že majitelce neplatí samotní nájemníci. O případu informoval Tachovský deník.

„Nechápu to, za vodu platíme pravidelně společně s nájmem majitelce domu. Tak nevím, proč nás od vody takhle odřízla. Máme děti, v jednom z bytů je postižený člověk, v dalším malé děti. A všichni jsme bez vody,“ uvedl Deníku muž, který bydlí v nájemním objektu v ulici Petra Jilemnického. Kromě bytů se v domě nachází i autoservis, který je rovněž bez vody.

„Majitelka domu nám dluží přibližně za jedno pololetí. Řádně jsme jí zasílali upomínky, a když jsme se rozhodli, že vodu uzavřeme, informovali jsme ji,“ vysvětlil vedoucí tachovského střediska společnosti Vodakva Petr Tolar, podle kterého žena s krokem vodáren souhlasila.

Situace je o to komplikovanější, že Aleně Kubíčkové neplatí někteří nájemnici. Majitelka dluh vodárnám nehodlá zaplatit do doby, než s ní záležitosti vyrovnají nájemníci. „Oni mi dlouhodobě dluží za vodu, nájemné i kauci na nájemné. Opakovaně jsem je o včasné platby urgovala, ale nereagovali. Dnes mě mrzí, že jsem si sem vzala právě tyto nájemníky, a chci, aby se odstěhovali,“ řekla Kubíčková Deníku.

Podle ní fungovaly vztahy pouze několik týdnů. „Od té doby si dělají, co chtějí. To, že neplatí za vodu, je jenom část problémů. Další je nepořádek nebo třeba v bytech bydlí víc lidí, než je hlášeno,“ zdůraznila Alena Kubíčková.

Foto: Město Tachov 

Scroll to Top