Povodí Ohře sníží odtok vody z vodní nádrže Nechranice

blank

S plánovaným koncem rybářské sezony na pstruhové vodě na Ohři pod nechranickou přehradou připravuje povodí příslušná opatření. Rybářům vyjde vstříc a sníží průtok na 24 kubíků za sekundu, který bude udržován od pátku 24. listopadu 2017 od 12,00 hodin do soboty 25. listopadu 2017 do 18,00 hodin. Podnik si je ale vědom, že pro zmíněnou manipulaci není současná hydrologická situace příliš optimální.

Nechranická vodní nádrž je pátou největší nádrží v České republice a má nejdelší sypanou přehradní hráz ve střední Evropě. Podobně vstřícné bylo k rybářům Povodí Ohře i při jarním začátku rybářské sezony.

Omezit odtok vody však povodí nemůže za každé situace. „Při vyšších průtocích by rybáři mohli chytat pouze ze břehů, ale při snížených průtocích pak mohou rybařit i v samotné řece,“ informoval v dubnu mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský.

Výhodou nádrže Nechranice je fakt, že je natolik velká a hluboká, že umí vodu v Ohři přirozeně vyčistit, a protože převážnou část roku vytéká voda z nádrže ode dna, tak je její teplota relativně vyrovnaná. Čistota a teplota vody jsou tak nejlepšími předpoklady pro to, že je Ohře pod Nechranicemi kvalitní pstruhovou vodou.

Scroll to Top