V Kašperských Horách investují do čištění odpadních vod přes dvacet milionů korun

blank

Zhruba 17 milionů korun bude v Kašperských Horách potřeba na zvýšení výkonnosti čistírny odpadních vod, dalších 5,5 milionu si vyžádá stavba nové čistírny a odkanalizování hradu Kašperk. Pro vylepšení provozu už má město dodavatele. Podle starosty Petra Málka budou práce zahájeny ještě letos. Informoval Klatovský deník. 

„Také vzhledem k tomu, že město leží na hranici chráněné krajinné oblasti, máme sami zájem na tom, aby byla technologie co nejmodernější, což v současné době už nesplňuje, kvalita čištění není taková, jaká by měla být,“ uvedl Málek. Z obdobných důvodů město odkanalizuje hrad. „Pro Kašperk se staví zcela nová čistírna odpadních vod. Návštěvnost hradu stoupá a pro návštěvníky chceme zajistit zázemí podle parametrů obvyklých v dnešní době,“ pokračoval starosta města. Hrad patří k nejnavštěvovanějším památkám v Plzeňské kraji.

Kvůli budování kanalizace však musel letošní sezonu ukončit už v polovině října. „V současné době se pokládá potrubí a betonuje se vana pro technologii čistírny. Projekt obsahuje výstavbu nového zařízení čistírny a odkanalizování hradního areálu. Konkrétně jde o dvě místa, budovu purkrabství včetně venkovních toalet pro návštěvníky a připravena k odkanalizování bude i bývalá západní bašta,“ informoval kastelán Kašperku Zdeněk Svoboda.

Scroll to Top