Lesy hl. města Prahy: Vichřice páchala škody i na vodních tocích

blank

Silný vítr, který udeřil v Praze na konci října, způsobil škody kolem potoků a rybníků. S odvoláním na Lesy hl. města Prahy o tom informoval portál nase-voda.cz.

„K pátku 10. listopadu naši pracovníci zaznamenali desítky polámaných, vyvrácených a poškozených stromů lemujících pražské vodstvo. Většinu škod a závad jsme již odstranili a okolí potoků i rybníků dali do pořádku. Nejvíce problémů způsobily ucpané česle na Počernickém rybníce, kde velké množství větví a spadaného listí zablokovalo odtok z vodního díla,“ stojí ve zprávě podniku.
Česle zachycují různorodý materiál, jenž přináší voda. „Zaměstnanci naší organizace museli situaci rychle vyřešit: Nejprve přesměrovali vodu z obtokové nádrže přímo do rybníka a odčerpali vodu, pak už se pustili přímo do čištění česlí. Tím ale jejich práce nekončí. Protože každý podzim Prahu samozřejmě zásobuje značnými dávkami spadaného listí, i nadále budou naši pracovníci pravidelně kontrolovat čistotu těchto důležitých záchytných prvků,“ uvedly dále lesy.

Na několika místech podnik nasadil těžkou techniku, aby odstranil stromy spadlé do vody. Lesy nemají informace,  o tom, že by byl během vichřice ohrožen majetek nebo zdraví Pražanů. Podnik letos investuje do vodárenské infrastruktury 200 milionů korun.

Ilustrační foto

Scroll to Top