Jihokorejští vodohospodáři se inspirovali v Praze

blank

Do Prahy přicestovalo 28 členů Rady pro správu životního prostředí řeky Se om jin. Cílem pobytu byla inspirace v hospodaření, ekologii a kulturním bohatství v oblasti řeky. Informovaly o tom Lesy hl. m. Prahy a také partnerský portál nase-voda cz.

Tým expertů se sešel 30. října v Hrdlořezích, kde získával informace o revitalizaci koryta řeky Rokytky. Dále se seznámil s tím, jak fungují odlehčovací komory, které jsou určené pro plynulé odvádění dešťové vody do řeky.

Následně prohlídka pokračovala například zastávkou u Hořejšího a Polifkova rybníka. Rada pro správu životního prostředí řeky Se om se skládá z jedenácti měst a šesti agentur, které se společně specializují na zachování ekologických a kulturních zdrojů v okolí řeky. Kromě České republiky navštíví během cesty v Evropě Maďarsko a Rakousko.

Česko před několika týdny podepsalo v Jeruzalémě významnou dohodu s Izraelem. Česká strana se bude inspirovat letitými zkušenostmi s recyklací odpadních vod a ochranou přírodních zdrojů. Izraelcům se pro změnu otvírá příležitost využít českých zkušeností v třídění odpadu a ochraně ovzduší. Izrael díky významnému uplatnění moderních technologií a centrálnímu plánování efektivně recykluje odpadní vody. Zásadním faktorem je podle tamějších zkušeností vnímat vodu v kanalizaci jako surovinu, ne jako odpad. Řešení by měla nabídnout řada rychle se rozrůstajících vodohospodářských technologií.

Scroll to Top