Středočeské vodárny ukončily celoplošnou deratizaci stokové sítě

blank

V úterý 31. října pro letošní rok oficiálně skončilo hubení potkanů ve stokové síti, kterou provozují Středočeské vodárny. Další týdny jsou vyhrazeny pro opakované deratizace například na podněty úřadů, které nemohly být vykonány například kvůli čištění kanalizační sítě nebo špatného počasí. Informovala o tom mluvčí společnosti Lenka Kozlová.

 „Každoroční celoplošnou deratizací se snažíme udržovat populace potkanů alespoň v přijatelné míře. Rozsáhlá síť kanalizačních stok umožňuje potkanům bezproblémové putování za potravou. Někteří z nás jim usnaňuje toto putování tím, že kanalizaci využívá jako odpadkový koš pro likvidaci zbytků potravy z domácností,“ uvedl manažer provozu kanalizace SVAS Vladimír Dragoun. Středočeské vodárny letos na potkany nastražily do 20 000 kanalizačních vstupů 4 tuny nástrah, díky kterým se daří redukovat počet hlodavců zejména během jarních a podzimních měsíců.

Celoplošná deratizace skončila před několika dny například i v Praze. „Potkani se tradičně hojně nacházejí v okolí Botiče a Rokytky. Kritickým místem je i okolí stanice metra Ládví v Praze 8. Na ta nejhorší místa vyrazili deratizátoři opakovaně,“ uvedl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek.

Ilustrační foto

Scroll to Top