SmVaK Ostrava opravují kanalizaci v Opavě – Kateřinkách

blank

Na případné dopravní komplikace musí být připraveni řidiči, kteří se budou pohybovat v okolí hřbitova v Kateřinkách. Ulice Filípkova, na které řidiči obvykle parkují vozidla, prochází rekonstrukcí kanalizace. Zhotovitelem akce je společnost Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava.

„Rekonstruuje se zde kanalizace v délce padesáti metrů. Termín dokončení je stanoven na 10. prosince, ale podle stavbyvedoucího by mohlo být hotovo v tomto týdnu. Auta z Ratibořské zde přijet i parkovat mohou, z ulice Vrchní se ale nedostanou,“ uvedl Roman Konečný z opavského magistrátu. Podle mluvčího SmVaK Ostrava Marka Síbrta bylo k opravě kanalizační sítě za dva miliony korun přistoupeno vzhledem k jejímu technickému stavu. Infrastruktura pochází z počátku 20. století. Opravy kanalizační sítě se letos nevyhnuly ani ulicím Husova, Těšínská, Polanova, Wolkerova, Polní, Zborovská nebo Denisově náměstí.

K nejvýznamnějším dokončeným vodohospodářským akcím v Opavě v roce 2017 patřila výstavba vyhnívací nádrže v čistírně odpadních vod. Stavba byla zahájena v roce 2015 a vyžádala si přes 50 milionů korun. Díky nové vyhnívací nádrži o objemu 2000 m3 bude vyřešena jak kapacita kalového hospodářství v čistírně, tak hygienizace kalů.

Ilustrační foto 

Scroll to Top