Policisté opět zachránili člověka v řece Moravě

blank

Bystří čtenáři si možná budou pamatovat příběh se šťastným koncem, o kterém jsme informovali na konci srpna. Tehdy vyjížděli policisté na Masarykovu třídu v Olomouci, kde se podle telefonických informací v řece Moravě topil muž. Jako první mu bezprostřední pomoc poskytl policejní psovod. Tomu se podařilo na laně spustit až k tonoucímu. Osláblého muže pak patnáct minut jistil lany. Nyní jiný policista zachránil život v řece Moravě ženě v Litovli.

U policisty, který muže zachránil v srpnu v Olomouci, se nejednalo o první podobný případ. Před patnácti lety zachránil život dívce, která uvízla ve zledovatělých skalách v patnáctistupňovém mrazu. Letos v únoru pak vytáhl tonoucího člověka na soutoku Moravy s Bystřičkou. Pomoci stejného policisty se dostalo i muži před třemi lety, který se topil v prostějovském aquaparku.

Za záchranu života může děkovat také policistovi žena, která spadla před několika dny do Moravy v Litovli. „Policista z okna nejprve viděl osobu u kovové zábrany na břehu řeky. Když poté slyšel šplouchnutí, napadlo ho, že šlo o pád do vody a šel se k řece podívat,“ popsala mluvčí policie Irena Urbánková.

V řece pak našel policista ženu zhruba po pás ve vodě a snažil se ji vytáhnout. Ta však nespolupracovala a policista přivolal na pomoc kolegu. „Spolu poté ženu vytáhli na břeh, osušili ji a dali jí suché oblečení. Provedli u ní také dechovou zkoušku,“ řekla Irena Urbánková. Za jejím pádem do vody pravděpodobně stál stejně jako v případě muže v Olomouci alkohol. Žena nadýchala dvě a tři čtvrtě promile.

Ilustrační foto

Scroll to Top