Dobrovolní hasiči budou cvičit na vodní nádrži Pálava

blank

O tom, jaký průběh a cíl bude cvičení mít, se hasiči dozví až na místě. Akce, která se uskuteční v sobotu 28. října v odpoledních hodinách, se zúčastní dobrovolní hasiči města Blansko. Prověřovací cvičení se koná každý rok.

„Jednotky nebudou dopředu vědět, na co se mají připravit. Budou se řídit pouze momentální situací,“ sdělil vedoucí odboru hospodářské správy Blanska Miroslav Peterka. Námět cvičení tentokrát vymysleli hasiči z Klepačova. „Cvičení se zúčastní všech sedm jednotek dobrovolných hasičů z Blanska. Do akce se tedy kromě nás zapojí hasiči z Lažánek, z Těchova, z Obůrky, z Dolní a Horní Lhoty a z Olešné. Dále se zúčastní také jednotky z blízkého okolí, a to hasiči ze Spešova a z Olomučan,“ informoval velitel jednotky dobrovolných hasičů z Klepačova Miroslav Vičar.

Lidé, kteří se budou okolo vodní nádrže pohybovat, by se měli připravit na skutečnost, že bude akce trvat i několik hodin. „Chtěl bych požádat občany, aby do oblasti pokud možno nejezdili auty a respektovali pokyny zasahujících hasičů,“ upozornil Vičar. Vodní nádrž Pálava má rozlohu 1,3 hektarů a její hloubka dosahuje místy až tří metrů. V roce 2009 prošla nádrž významnou rekonstrukcí.

Scroll to Top