Vodárny Kladno – Mělník vodné a stočné zvyšovat nebudou

blank

Odběratelé vody od společnosti Vodárny Kladno – Mělník se od příštího roku zdražení vody bát nemusí. Za vodné a stočné budou platit dále 92,92 Kč za metr krychlový. Informovala o tom mluvčí Středočeských vodáren Lenka Kozlová.

„Na výši vodného a stočného pro rok 2018 se dohodlo vedení představenstva VKM s provozní společností Středočeské vodárny. Jedním z hlavních dlouhodobých cílů naší společnosti je nezvyšovat cenu vody. To, že se nám podařilo udržet cenu z roku 2015 i pro rok následující, považuji za zcela výjimečný výsledek dnešního jednání. Je to dobrá zpráva nejen pro obyvatele Kladna, ale i pro ostatní koncové odběratele Středočeských vodáren,“ komentoval rozhodnutí předseda představenstva VKM a primátor Statutárního města Kladno Milan Volf.

Podle generálního ředitele Středočeských vodáren a kanalizací Jabuba Hanzla je nezvyšování ceny vody výsledkem dobře nastavené spolupráce mezi oběma společnostmi. Vůbec poprvé nezdraží ani nájemné za provozování vodohospodářské infrastruktury.

„Nájemné, které každoročně VKM získává od provozní společnosti Středočeské vodárny, je určeno na obnovu a rozvoj vodohospodářských zařízení VKM. To, že letos se přistoupilo nezvyšovat nájemné od provozní společnosti, nikterak neovlivní naplánované investiční akce v příštím roce, jako jsou rekonstrukce úpravny vody Klíčava nebo čerpací stanice Mělnická Vrutice,“ doplnil Milan Volf.

Ilustrační foto

Scroll to Top