Obyvatelé ve Staré Hlíně se napojují na kanalizaci

blank

Ve Staré Hlíně na Jindřichohradecku byla dokončena stavba čistírny odpadních vod. V obci byla na kanalizaci připojena pouze malá část obyvatel. Místostarosta Zdeněk Mráz uvedl, že neexistující kanalizace brzdila další rozvoj obce.

„Z uvedených důvodů zde město Třeboň v posledních letech připravovalo výstavbu kanalizace a čistírny odpadních vod. Snažili jsme se o získání dotace, a to se podařilo. Nyní si obyvatelé mohou postupně připojit domácnosti. Bude tak možné rozjet provoz vlastní čistírny odpadních vod, aby fungoval na 100 procent,“ sdělil Mráz.

Výstavba začala v říjnu 2016. Náklady na akci činily 25,5 milionu korun. Staré Hlíně se podařilo získat dotaci ve výši 13 milionů korun. Čistírna odpadních vod stojí ve směru na Stříbřec.

„Vlastní domovní přípojky jsou na svém pozemku povinni zajistit majitelé nemovitostí. Kanalizační přípojka musí být čistě oddílná, to znamená, že musí sloužit výhradně k odvádění vod splaškových, nikoliv dešťových,“ upozornila mluvčí radnice v Třeboni Jitka Bednářová.

Scroll to Top