Jeden z kritiků vodáren ve Zlíně prohrál soud s městem

blank

Pavel Sekula je dlouhodobý kritik Zlína v otázce přístupu k fungování vodárenství ve městě a regionu. Spor se týkal Bytového družstva Podlesí v části Jižní Svahy. Sekula je předseda družstva. Radnice tvrdí, že Sekula odmítá předložit ke kontrole účetnictví za roky 2006 až 2015. Ten na město podal žalobu. U okresního soudu ve Zlíně však neuspěl. Sekula je přesvědčený, že ho chce město kontrolovat kvůli jeho rétorice v oblasti zlínských vodáren. Informoval o tom server idnes.cz. 

„S rozhodnutím soudu se ztotožňujeme. A požadavek, že chceme zkontrolovat účetnictví Bytového družstva Podlesí, nadále trvá,“ uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák. Sekula se proti rozhodnutí soudu odvolá a trvá na tom, že rozhodnutí je špatné. Soudce Jiří Němec upozornil, že neumožnil kontrolu účetnictví městu opakovaně již v minulosti. Předseda bytového družstva však zastává názor, že městu účetnictví ukazovat nemusí a je přesvědčený, že se mu radnice mstí za jeho kritiku, kterou směřuje na Zlín v oblasti provozu vodáren. Radnice tuto tezi odmítá.

Veolia a Moravská Vodárenská podaly žalobu na Radka Novotného

Jinou žalobu podaly Veolia a Moravská Vodárenská na jednoho ze svých dlouhodobých kritiků Radka Novovotného. Podle něj jdou politici na ruku koncernům, které infrastrukturu provozují. Známý kritik uvedl, že se jedná také o případ VaKu Zlín. Moravská vodárenská a Veolia s názory Novotného nesouhlasí a podaly k ostravskému krajskému soudu žalobu na ochranu pověsti právní osoby.

„Pan Novotný více než deset let napadá soukromé vodárenské společnosti v České republice, přičemž zásadně útočí na ty, ve kterých je majetkově účastna Veolia. Tímto způsobem se snaží ovlivnit názor široké veřejnosti, zvolených politiků, případně soudů. V poslední době dosáhly útoky takové intenzity, že nám nezbývá nic jiného než se proti konkrétním tvrzením poškozujícím dobrou pověst skupiny Veolia bránit soudní cestou,“ uvedl k věci před několika týdny ředitel Moravské vodárenské Martin Bernard.

Novotný své názory změnit nehodlá. Tvrdí, že jedná protiprávně i vedení VaKu a město Zlín, které je největším akcionářem vodáren.

Scroll to Top