Společnost DHI dodala Písku systém, který pomůže šetřit vodu

blank

Nový systém v Písku kontroluje rychlost proudění a tlakové poměry v potrubí a optimalizuje ztráty. Ročně se v Písku ztratí  při distribuci zhruba 30 milionů litrů vody. Matematický model vodárenské sítě dodala společnost DHI za 2,5 milionu korun.
Úkolem programu je informovat o stavu potrubí, dodávkách a jakosti vidy, stavu čerpadel, koncentraci chemických látek a dalších náležitostech. Systém bude propojen s novou úpravnou vodou, která se v současnosti buduje v lokalitě Hradiště. Písek využíval úpravu ze 70. let, jejíž stav již nebyl optimální. Nový objekt, který staví firma SMP CZ, bude stát zhruba 180 milionů korun a hotovo má být v říjnu příštího roku.
Společnost DHI působí v oblasti vodního hospodářství a životního prostředí na tuzemském trhu od roku 1990 a své aktivity zakládá na aplikaci moderních technologií. Specializuje se na konzultace v oblasti vodního hospodářství, systematický monitoring vodního hospodářství. Dále provozuje DHI software pro hydrologické a hydraulické modely a The ACADEMY by DHI, což představuje předávání znalostí formou rozvojových aktivit.

Scroll to Top