Část obyvatel Hradce nad Moravicí se může těšit na kvalitnější vodu

blank

Se začátkem nového školního roku odstartovala v Hradci nad Moravicí na Opavsku proslaveném místním zámkem významná vodohospodářská akce. V ulicích Písecká, Bezručova, Fučíkova a Komenského bude ještě letos opraveno 876 metrů ocelového a litinového potrubí. Zmodernizované potrubí z tvárné litiny obsahuje vnitřní vystýlku. Investorem je společnost Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava.
Hlavním přínosem akce za devět milionů korun je to, že díky výměně potrubí už nebude potřeba intenzivně odkalovat potrubí kvůli obsahu železa ve vodě a k lidem se dostane ještě kvalitnější pitná voda. Součástí zakázky je také přepojení 51 plastových a jedné kovové vodovodní přípojky.
Hradec nad Moravicí však čeká modernizace vodohospodářské infrastruktury také příští rok. Za několik měsíců dojde k další investici, tentokrát do zastaralého litinového vodovodu v Zámecké ulici a v části Městečko. Potrubí je poruchové, s čímž souvisí zhoršené kapacitní a tlakové poměry v lokalitě.
V roce 2017 investují na Opavsku Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava zhruba 170 milionů korun. V březnu společnost například dokončila významnou rekonstrukci Čistírny odpadních vod v Opavě, která si vyžádala přes 50 milionů korun. Rozsáhlé stavební akce proběhly také na čistírnách ve Vítkově nebo Háji ve Slezsku. Od roku 1995 investovaly SmVaK Ostrava do obnovy a rozvoje vodohospodářské infrastruktury zhruba 10 miliard korun.

Scroll to Top