Rekonstrukci lázní v Ústí nad Labem přerušil spor s vodohospodáři

blank

Nový majitel Vrbenského lázní a přilehlé sportovní haly musí s rekonstrukcí počkat, vodohospodáři mu zastavili dodávky vody. Ti tvrdí, že Miloš Podolský nesplnil podmínky k uzavření nové smlouvy. Ta původní o dodávce vody a odvádění odpadních vod byla platná do 30. září.

„Při revizi jsme zjistili, že stávající ocelová, roky nepoužívaná, přípojka k vodovodu nevyhovuje. Podpis nové smlouvy jsme podmínili rekonstrukcí přípojky a osazením vodoměrné sestavy,“ vysvětlila mluvčí Severočeských vodovodů a kanalizací Iveta Kardianová. Přípojku vlastní majitel lázní Miloš Podolský. Právní zástupce Podolského Milan Svoboda ale argumentuje, že byla přípojka odpojena jen 10 měsíců, ne celé roky a odpojili ji právě vodohospodáři kvůli neplacení dodávek bývalým majitelem.

„Chtěli jsme hned na začátku smlouvu na dobu neurčitou, ale tu nám dát nechtěli. Když jsme se ptali proč, odpověděli až někdy za měsíc, že nám důvod nesdělí. Když tu byli namontovat vodoměr, řekli nám jenom, že by přípojka mohla být problém a že si to máme dát do plastu. Ten rozsah prací, administrativa a vše, co s tím souvisí, prostě nelze stihnout za tři měsíce,“ poznamenal Svoboda.

Zdroj: Ústecký deník 

Scroll to Top