Bělov plánuje odkanalizovat sedmdesát domácností

blank

Patnáct milionů korun bude potřeba na odkanalizování zhruba sedmdesátky domácností v Bělově na Zlínsku. Starosta Jiří Přecechtěl uvedl, že se jedná o polovinu obce, kterou odkanalizují během první etapy projektu zřejmě v roce 2019.

„Projekt už máme zpracovaný, nyní se chystáme na územní řízení. Odkanalizování provedeme za pomoci takzvaného výtlačného potrubí, které napojíme na městskou čistírnu odpadních vod v Otrokovicích. Obec si chce také podat žádosti o dotace. Některé domácnosti nyní používají septiky, novější domy mají vlastní čistírny, jiné zase vypouštějí odpadní vodu do potoka,“ uvedl Přecechtěl.

Bělov není jedinou obcí na Zlínsku, která chystá odkanalizování. Podobné úmysly mají v Rackové, kde má vzniknout i nová čistírna odpadních vod. Místostarosta Rostislav Juráň uvedl, že se zpracovává projekt a je potřeba souhlasu několika majitelů pozemků, přes které vede potrubí. Podle Juráně se nová kanalizace bude týkat všech 800 obyvatel. Čistírna by měla stát ve směru na Lechotice. Domácnosti v Rackové zatím využívají žumpy a septiky.

Ilustrační foto 

Scroll to Top