Veolia a Moravská Vodárenská podaly žalobu na Radka Novotného

blank

Radek Novotný, který provozuje portál pravdaovode.cz, čelí žalobě. Podle Novotného jdou politici na ruku koncernům, jenž vodárny provozují. Známý kritik uvedl, že se jedná také o případ VaKu Zlín. V regionu provozuje vodárenskou infrastrukturu Moravská vodárenská, která je dceřinou společností Veolie. Moravská vodárenská a Veolia s názory Novotného nesouhlasí a podaly k ostravskému krajskému soudu žalobu na ochranu pověsti právní osoby.

„Pan Novotný více než deset let napadá soukromé vodárenské společnosti v České republice, přičemž zásadně útočí na ty, ve kterých je majetkově účastna Veolia. Tímto způsobem se snaží ovlivnit názor široké veřejnosti, zvolených politiků, případně soudů. V poslední době dosáhly útoky takové intenzity, že nám nezbývá nic jiného než se proti konkrétním tvrzením poškozujícím dobrou pověst skupiny Veolia bránit soudní cestou,“ uvedl k věci ředitel Moravské vodárenské Martin Bernard.

Novotný se ve svých tvrzeních opírá o pravomocné rozhodnutí Vrchního soudu v Olomouci, podle kterého byla v roce 2004 neplatná valná hromada zlínských VaK, kde se rozhodovalo o prodeji části podniku. Novotný však své názory změnit nehodlá. Za nejproblematičtější považují Veolia a Moravská vodárenská formulace: dojení spotřebitelů, vazalské smlouvy, tunel/tunelování, parazitní model, megapodvod, vodárenská loupež, korupční praktiky nebo lumpárna.

Novotný tvrdí, že jedná protiprávně i vedení VaKu a město Zlín, které je největším akcionářem vodáren. Předseda představenstva VaKu Zlín Svatopluk Březík situaci soudní cestou řešit nechce a obdobně celou situaci vidí i zlínský primátor Miroslav Adámek. Koncern požaduje, aby se Novotný dále zdržel svých vyjádření a z portálu stáhl kritické články a videa a do tří dnů od pravomocného rozsudku uveřejnil omluvu v některých denících. Novotný je proti a je připraven jít až k ústavnímu soudu.

Zdroj: iDNES.cz 

 

Scroll to Top