Šatny olomouckého bazénu budou nově monitorovat kamery

blank

V šatnách plaveckého stadionu v Olomouci se objeví šest kamer, které doplní stávající kamerový systém monitorující zbylé prostory objektu. Ne všichni však novinku vítají s otevřenou náručí. Informoval o tom Olomoucký deník.

„Kamery budou odrazovat od vloupání do skříněk a společných prostor,“ uvedla Małgorzata Rapa-Katbeh, ředitelka společnosti OLTERM & TD Olomouc, která plavecký stadion provozuje. Podle ní nebudou kamery zasahovat do soukromí návštěvníků. „Budou nahrávat šatní skříně, dveře společných šaten a chodbu směrem k vestibulu,“ dodala Małgorzata Rapa-Katbeh.

Někteří návštěvníci se obávají, jestli jim kamery nenaruší soukromí při převlékání. Úřad pro ochranu osobních údajů ale uvedl, že místění kamer je v pořádku. Nový monitorovací systém také sleduje vodu v pětimetrové hloubce a technologické zařízení budovy. Kamery budou snímat jen obraz bez zvuku a záznamy si vedení bazénu nechá uložené pět dní.

Na kamery upozorňují návštěvníky cedulky ve vestibulu plaveckého bazénu. Jejich instalace navazuje na rozsáhlou jedenáctimilionovou modernizaci plaveckého stadionu, která nedávno skončila.

Ilustrační foto 

Scroll to Top