Děčínský aquapark se může pyšnit moderními zateplenými tobogány

blank

Modernizace oblíbené atrakce v aquaparku v Děčíně je u konce. Na nové tobogány město vynaložilo pět milionů korun. V souvislosti s aquparkem řeší naopak nepříjemnosti prostějovský magistrát, na který zaslali petici nespokojení řidiči.

„Doufáme, že nové tobogány potěší svým vzhledem naše návštěvníky, kteří si tak budou moci dosyta užít pobyt v areálu,“ řekl ředitel aquaparku Igor Bayer. Kruhové tobogány s průměrem jeden metr jsou zateplené a disponují prvky, které spočívají v intenzivním zdroji ultrafialového světla. „Zateplené tubusy ušetří energii za ohřev vody, navíc spoje jednotlivých částí jsou řešeny lépe a atrakce poskytuje lepší komfort a zážitky. V budoucnu bychom rádi doplnili tobogánem i venkovní areál – kdysi na něj už peníze nezbyly,“ doplnil náměstek děčínské primátorky Jiří Anděl. 

Řidiči bydlící v okolí prostějovského aquaparku sepsali petici

V souvislosti s aquaparkem řeší naopak nepříjemnosti magistrát v Prostějově. Řidiči, kteří bydlí v jeho blízkosti, jsou v současné době nespokojení, jak s nimi zástupci radnice ohledně parkování v lokalitě komunikují. Bouří se především proto, že jim magistrát zpoplatnil parkování na pozemcích, a sepsali petici. Protestují proti tomu, že by měli lidé v ulicích nejen jižně od Krasické platit magistrátu dvě stě korun měsíčně za měsíc za jeden metr čtvereční.
Zdroj: Děčínský deník, Prostějovský deník 

Ilustrační foto 

Scroll to Top