Kladno, Stehelčeves a Stochov budou mít společný protipovodňový plán

blank

Kladno vytvoří nový ochranný plán proti velké vodě. Podílet se na něm budou také nedaleké obce Stehelčeves a Stochov, kterým středočeské město pomůže především se složitou administrativou. Moderní systém bude monitorovat hladiny potoků na Kladensku. Program bude stát kolem tří milionů korun, vzniknout by měl do roka a velkou část nákladů pokryje dotace ministerstva životního prostředí. Informoval o tom Kladenský deník. 

Při přívalových deštích se nejčastěji na Kladensku rozvodní Dřetovický potok, se kterým mají problémy zejména ve Stehelčevsi. Jeho hladinu teď budou hlídat nové hladinoměry a srážkoměry. Potok protéká také kladenskou průmyslovou zónou.

„Letos jsme vyřešili jeden problém, kde šla voda z kanalizace přímo do potoka. Jeho ústí nepojímalo velkou kapacitu vody, proto se rozšiřovalo koryto, aby byl větší průtok,“ uvedl primátor Kladna Milan Volf. Podle něj byla ve hře možnost i vytvoření bezdrátového obecního rozhlasu.

„Pro naše potřeby by to ale bylo nadbytečné a složité, protože město Kladno má jiné možnosti. Čerpali bychom něco jen proto, že je na to vypsána dotace. Kladno si zkrátka dokáže poradit jinak, než je tomu v malých obcích,“ doplnil Milan Volf.

Scroll to Top