MEA Water Management uvádí nový kruhový odlučovač lehkých kapalin

blank

Společnost MEA Water Management přichází na trh s novinkou TechneauSphere v oblasti odlučovačích ropných látek s kapacitou do deseti litrů za sekundu. Výrobek je z recyklovatelného polyetylenu a nádobu lze vyjímat a čistit bez rizika vyplavení zachycených látek.

Nádoba má kruhový tvar a asymetricky usměrněné potrubí způsobuje obíhání vody v jednom směru, díky čemuž se kaly usadí na dně nádoby. Do prostoru koalescenčního filtru se tak dostane předčištěná voda od hrubých částic. Koalescenční filtr oddělí jemné kapky lehkých kapalin a zvýšením jejich objemu podporuje flotaci.

Odlučovače jsou vybaveny automatickým filtrem, který brání úniku zachycených volných odkalených lehkých kapalin. Při instalaci není nutné ukotvit odlučovač na dně výkopu, ale nádoba je vybavena centrálním kotvením do zátěžového betonu.

„Prstenec betonu se tak nachází ve střední části odlučovače. Vrchní, standardně dodávané, kompozitní víko má nosnost 250 kilogramů. Konstrukce víka umožňuje, že nedochází k zatečení vody do zařízení během skladování, chrání všechny vnitřní díly během pokládky a zasypávání a umožňuje přímou instalaci v terénu,“ uvedla dále společnost MEA Water Management.

Mezinárodní společnost MEA má pobočky v 11 zemích včetně České republiky. Její strategií je realizovat projekty od zachytávání dešťových vod po předčištění a vracení zpět přirozenou cestou do přírody.

Scroll to Top