Postup rekonstrukce vodovodu a kanalizace v Chrudimi ovlivní rozbor vody

blank

Modernizace vodohospodářské infrastruktury v centru Chrudimi je podle ředitele místního VaKu Iva Doskočila těsně před dokončením. Jestliže půjde vše podle prvotního plánu, asfalt by mohli cestaři pokládat od poloviny října. Postup prací však může ovlivnit rozbor vody. Pokud bude voda v pořádku, začne společnost postupně připojovat domácnosti na nový vodovodní řad.

„Hlavní odbočky kanalizace jsou napojeny. Vodovodní řad je také položen. Minulý týden jsme prováděli čištění a dezinfekci potrubí na Palackého třídě, v pondělí se odebíraly vzorky a nyní čekáme na výsledky. Teoreticky by se mohlo stát, že výsledky nedopadnou dobře, v tom případě zopakujeme čištění a znovu odebereme vzorky,“ poznamenal Ivo Doskočil.

Hlavními činnostmi společnosti jsou správa, obnova a rozvoj vodárenské infrastruktury na Chrudimsku. Vodovody a kanalizace Chrudim však nejsou provozovatelem vodovodní a kanalizační sítě. Tím je od 1. února 2006 Vodárenská společnost Chrudim, která v současné době zásobuje pitnou vodu přes 85 tisíc obyvatel a odvádí odpadní vodu od více než 52 tisíc obyvatel převážně na Chrudimsku, částečně na Pardubicku, Orlickoústecku a Svitavsku.

Ilustrační foto 

Scroll to Top