Lubomír Macek: Směsné oxidanty významně zlepšují kvalitu vody

blank

O směsných oxidantech a jejích účincích hovořil na 12. bienální konferenci v Poděbradech jednatel a ředitel společnosti Aquion Lubomír Macek.

Stávající způsoby dezinfekce a hygienického zajištění vody mohou místy znehodnotit vysoce kvalitní vodu. Využití směsných oxidantů, které jsou vyráběné elektrolýzou ze solanky, pomáhají zlepšovat organoleptické vlastnosti vody, snižují tvorbu vedlejších produktů desinfekce a udržují stabilní zbytkový oxidant v rozsáhlých sítích. Směsné oxidanty tak zlepšují kvalitu vody, snižují rizika spojená s používáním nebezpečných látek a rizika související s distribucí vody.

V České republice jsou nejstarší generátory směsných oxidantů v provozu od 3. března 2008 a jeden z nich už překonal 28 000 provozních hodin. V porovnání s tradičními prostředky zlepšují směsné oxidanty kvalitu vody a také vylepšují možnosti řízení zbytkového volného aktivního chloru ve vodovodech.

Aquion v mnoha oblastech iniciuje změny ve vodním hospodářství. Společnost je například tou první, která implementovala GIS ve vodovodech a kanalizacích v České republice a to ve vodárnách v Mladé Boleslavi. Před dvanácti lety společnost do České republiky zavedla malé vodoměrné šachty a řadí se také k průkopníkům v hospodaření s dešťovou vodou.

„Naše vize Pro nerušený život znamená, že se staráme o to, abychom všichni měli nerušený život, aby nám technická, vodohospodářská a dopravní infrastruktura – vodovody, kanalizace, plynovody a další sítě, komunikace a řeky, potoky a vodní díla, dobře fungovala a nemuseli jsme se o funkci technické, vodohospodářské a dopravní infrastruktury starat,“ stojí například na webových stránkách společnosti. 

Scroll to Top