Vize Krnova: 30. června 2018 otevřeme nové koupaliště

blank

Místostarosta Krnova Michal Brunclík je přesvědčen, že se na začátku následujících letních prázdnin opět začne plnit tamější koupaliště houfy nadšenců. Pro podání nabídek na rekonstrukci areálu začala běžet lhůta 18. září a skončí 5. října.

„Nechci tvrdit, že se nemůže stát neočekávaná komplikace, způsobená třeba počasím, to nemůžeme předvídat, nicméně celá záležitost je připravena záměrně do dvou let tak, aby dopad na městský rozpočet nebyl drtivý, práce byly provedeny technologicky správně a aby výsledek byl pozitivní,“ sdělil Michal Brunclík.
Načasování projektu budí mezi kritiky jisté obavy. Zejména někteří stálí návštěvníci se bojí, že zůstanou příští léto bez koupaliště. Chtěli, aby se začalo opravovat co nejdřív a nebyl ohrožen začátek příští koupací sezony. „O vítězi soutěže by měla rozhodnout rada města 11. října,“ sdělila mluvčí krnovské radnice Dita Círová. Michal Brunclík je přesvědčen, že některé stavební práce se dají provést ještě letos. Podle Brunclíka by měla firma, která se přihlásí, složit půlmilionovou jistinu.
„Tím se budeme snažit omezit to, aby dodavatel nedal nízkou cenu a pak nám neřekl, že z kapacitních důvodů nepodepíše smlouvu. Půl milionu složí jako taková pojistka, že to myslí vážně,“ vysvětlil Michal Brunclík.
Krnovské koupaliště si vyžádá rozsáhlé úpravy. Rekonstruovány budou například venkovní bazénové vany, vybudovány nové akumulační jímky nebo vystavěný nový dětský bazén. Po ukončení všech prací pojmou vodní plochy na koupališti zhruba 500 osob a celkový areál může přivítat přibližně 1800 návštěvníků denně. Odhady hovoří o tom, že náklady na modernizaci by se měly pohybovat kolem 37 milionů korun.

Zdroj: Bruntálský deník 

 

 

Scroll to Top